DISTRIBUIȚI
NationStates forums

Cel puţin 10 bărbaţi înarmaţi au fost ucişi marţi în confruntări dintre facţiuni pro şi anti-regim în provincia Sueida (sud), cu populaţie predominant druză, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Ciocnirile, care au izbucnit în două sate din guvernoratul Sueida, s-au soldat de asemenea cu aproape 20 de răniţi, potrivit Observatorului. Printre morţi se află patru opozanţi anti-regim şi şase pro-regim, potrivit sursei citate.


Citeşte şi: Ucraina vrea să obţină 15-20 de miliarde de dolari de la FMI – Black News

Tensiunea a crescut de luni, pe fondul răpirii a două persoane anti-regim.

Guvernul sirian este prezent în guvernoratul Sueida prin instituţii oficiale şi centre de securitate, în timp ce armata este desfăşurată în apropierea guvernoratului.

Citeşte şi: Rusia a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina – VIDEO – Black News

Regiunea se confruntă în mod constant cu răpiri şi asasinate, care sunt în principal comise de bande de infracţionale locale. Contrabanda, în special cu droguri şi arme, este în creştere spre graniţa cu Iordania.

Provincia şi oraşul Sueida, cu populaţie predominant druză, au fost relativ ferite de conflicte de la izbucnirea războiului în Siria, în 2011, cu excepţia atacurilor comise de rebeli în 2013 şi 2015 şi a unui atac al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în 2018 în care au fost ucise peste 280 de persoane.