DISTRIBUIȚI
Twitter

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a anunţat că s-a căsătorit cu partenerul ei Markus Raikkonen, cu care era împreună de 16 ani, la nouă luni după ce la vârsta de 34 de ani a devenit cel mai tânăr premier al ţării, relatează luni dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Sanna Marin a anunţat duminică pe Instagram că s-a căsătorit cu Markus Raikkonen şi a postat o fotografie cu ea şi cu soţul ei, ea îmbrăcată într-o rochie albă şi ţinând în mână flori albe, iar el într-un smoching clasic.


Vezi și: Doi astronauţi au amerizat cu capsula SpaceX – VIDEO

„Sunt fericită şi recunoscătoare că îmi pot împărţi viaţa cu bărbatul pe care îl iubesc. Dintre toţi oamenii tu eşti cel potrivit pentru mine. Îţi mulţumesc că eşti alături de mine”, a postat ea în mesaj.

Guvernul finlandez a anunţat că mica ceremonie a avut loc sâmbătă, la reşedinţa oficială a prim-ministrului din Helsinki, iar la eveniment au participat 40 de persoane, familia şi prietenii cei mai apropiaţi.

Sanna Marin l-a întâlnit pe Markus Raikkonen când aveau amândoi 18 ani şi au împreună o fiică de 2 ani şi jumătate, pe nume Emma.

Sanna Marin este cea de a doua şefă a unui guvern nordic care se căsătoreşte în această vară. Cu doar două săptămâni în urmă, şefa guvernului danez Mette Frederiksen s-a căsătorit cu partenerul ei Bo Tengberg.

Citește și: Armata israeliană a deschis focul la granița cu Siria

În decembrie, Sanna Marin, social-democrată, a fost aleasă la 34 de ani prim-ministru al Finlandei, devenind, la momentul respectiv, cel mai tânăr premier din lume, poziţie pierdută rapid în faţa austriacului Sebastian Kurz, devenit cancelar la 33 de ani.

Ea este, de asemenea, cea mai tânără şefă a guvernului din istoria Finlandei.