DISTRIBUIȚI
Reuters

Agenţia pentru Imigrări din SUA a descoperit un tunel la graniţa cu Mexic, pe unde imigranţii ilegali plănuiau să treacă. Acesta măsoară 400 metri lungime şi era echipat cu ventilaţie, apă potabilă, electricitate şi şină de tren. Autorităţile au dezafectat tunelul, scrie mediafax.

Agenţia pentru Imigrări din SUA a descoperit cel mai tehnologizat tunel de la graniţă din istoria ţării, un pasaj subteran care se întinde pe 400 de metri, între Mexic şi statul Arizona, relatează RT.


Citește și : Trump va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului

Lat de 3 metri şi înalt de 4 metri, tunelul era echipat cu venilaţie, electicitate, apă potabilă, dar şi o mică şină de tren. Descoperirea a avut loc în Yuma, Arizona, iar autorităţile au catalogat pasajul ca fiind cel mai sofisticat din istoria Statelor Unite.

Tunelul nu era finalizat şi nu avea ieşire pe teritoriul SUA. Acesta a fost dezafectat, iar oficialii spun că ar fi fost contruit pentru ca imigranţii să treacă graniţa ilegal.

De asemenea, autorităţile au precizat că pasajul subteran a fost construit cu mâinile goale, iar realizarea lui a durat luni de zile.