DISTRIBUIȚI
A lottery ticket for the EuroMillions jackpot is pictured in central London, on February 8, 2008. Lottery history could be made later Friday in the EuroMillions draw. The 95m (approx 127.6m euros/185m USD) prize will be the biggest pay-out of its kind in the world if it is won by a single ticket holder. AFP PHOTO/SHAUN CURRY (Photo credit should read SHAUN CURRY/AFP via Getty Images)

Premiul de 220 de milioane de euro, care s-a jucat la extragerea de vineri seara la loteria transnaţională Euro Millions, i-a revenit unui câştigător din Franţa, a informat loteria franceză Française des Jeux (FDJ) citată de AFP, potrivit agerpres.   

Norocosul sau norocoasa câştigătoare are la dispoziţie 60 de zile pentru a se prezenta la FDJ şi a-şi ridica premiul, considerat cel mai mare jackpot din istoria loteriei europene de la crearea sa în 2004.


Citește și : Creşterea numărului de judecători ai Curţii Supreme a SUA ‘comportă riscuri considerabile’

Combinaţia câştigătoare a fost 21 26 31 34 49, cu numerele „stea” 2 şi 5.

La Euro Millions (5/50) se extrag 5 din 50 de numere, împreună cu două numere de la 1 la 11 numite Lucky Star şi are două extrageri pe săptămână, marţi şi vineri, în jurul orei 20:45 GMT.

Precedentul super jackpot a fost atribuit unui câştigător din Elveţia. Suma a fost de 210 milioane de euro la extragerea din 26 februarie 2021.

În Franţa, precedentul record datează din decembrie 2020. Un jucător din sudul ţării a câştigat atunci suma de 200 de milioane de euro.

Citește și : POTOP în Grecia (VIDEO)! Oamenii s-au refugiat pe acoperişurile caselor

EuroMillions este o loterie transnaţională, înfiinţată pe 7 februarie 2004 de loteria franceză Francaise des Jeux, de loteria spaniolă Loteria y Apuestas del Estado, şi de loteria britanică Camelot Group.

Prima extragere a avut loc vineri 13 februarie 2004, la Paris. Iniţial, ţările participante au fost Marea Britanie, Franţa şi Spania, iar de la extragerea din 8 octombrie 2004, s-au mai alăturat Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia şi Elveţia.A