DISTRIBUIȚI

Cel mai mare filon de safir stelat din lume va fi mutat în Dubai după ce nu şi-a găsit cumpărător în Elveţia, a anunţat marţi un oficial din Sri Lanka citat de media locale, transmite agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Filonul de safir stelat cântăreşte 503,2 kilograme şi a fost descoperit anul trecut în oraşul Ratnapura din sudul Sri Lanka, a declarat preşedintele Autorităţii naţionale pentru pietre preţioase şi bijuterii din această ţară, Viraj de Silva.


Citeşte şi: POTOP în Albania! Doi oameni au murit – Black News

Potrivit documentelor oficiale, a fost inclus în 2022 în Guinness World Records drept cel mai mare agregat de safire din lume.

Reprezentantul autorităţii a precizat că filonul de safir stelat nu şi-a găsit încă un cumpărător după ce a fost transportat în Elveţia în octombrie anul trecut şi, prin urmare, s-a decis mutarea acestuia în Dubai.

Citeşte şi: SOS în Marea Egee! O ambarcaţiune cu circa 500 de migranţi este în pericol de scufundare – Black News

Piatra a fost descoperită anul trecut de un comerciant de pietre preţioase în timpul lucrărilor efectuate de muncitorii care săpau o fântână în curtea casei sale, situată în zona Ratnapura, bogată în pietre preţioase.

Potrivit experţilor, piatra de culoare albastru pal, supranumită Serendipity Sapphire, are o valoare estimată de până la 100 de milioane de dolari americani pe piaţa internaţională.