DISTRIBUIȚI
dpa

Cel mai mare abator al grupului german Toennies, situat în oraşul Rheda-Wiedenbrueck din vestul ţării, şi-a reluat producţia joi după ce depistarea unui focar de coronavirus printre lucrători a dus la reintroducerea măsurilor de izolare pentru sute de mii de locuitori din regiune, transmite dpa.

Primul transport de porci a sosit la primele ore ale dimineţii la abatorul situat în districtul Guetersloh din landul Renania de Nord – Westfalia, potrivit agerpres.


Producţia a fost oprită la mijlocul lunii iunie după ce în jur de 1.400 de lucrători au fost depistaţi cu coronavirus.

Citeşte şi: POTOP în Sicilia (VIDEO)! Cele mai puternice ploi din istorie au luat viaţa oamenilor!

În Guetersloh şi în districtul vecin Warendorf au fost închise din nou şcolile, iar autorităţile landului au înăsprit restricţiile privind adunările publice, într-un efort, în mare parte de succes, de a împiedica transmiterea virusului în comunitate.

Reluarea activităţii la abatorul Toennies survine în mijlocul unei dezbateri aprinse în Germania cu privire la posibilitatea impunerii de restricţii regionale similare în cazul creşterii numărului de infectări într-o zonă anume.

Citeşte: Un avion de recunoaştere S-A PRĂBUŞIT în Turcia! 7 oameni au murit!

Conform unui proiect de acord între guvernul federal şi landuri, consultat de dpa şi AFP, Germania va autoriza măsuri de izolare la nivel local în faţa riscului unui al doilea val de epidemie.

Autorităţile vor să instaureze ‘interdicţii de ieşire’ la nivelul unor zone geografice limitate după apariţia unui focar, potrivit textului ce urmează să fie finalizat joi.