DISTRIBUIȚI
LaPresse 04-07-11 Italia Cronaca Mafia, il nuovo identikit di Matteo Messina Denaro Nella foto: il nuovo identikitDISTRIBUTION FREE OF CHARGE - NOT FOR SALE

Poliţia italiană l-a arestat pe cel mai căutat lider mafiot, Matteo Messina Denaro, relatează luni ANSA, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Messina Denaro, care a fost reţinut la Palermo, în Sicilia, este considerat unul din naşii mafiei siciliene Cosa Nostra şi era dat în urmărire din 1993.


Citeşte şi: Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Nepal – Black News

„După 30 de ani de fugă, superbossul Matteo Messina Denaro a fost arestat. Mulţumesc cu mare emoţie femeilor şi bărbaţilor statului care nu au abandonat niciodată (urmărirea), confirmând regula că mai devreme sau mai târziu marii criminali aflaţi pe fugă sunt arestaţi”, a reacţionat pe whatsapp vicepremierul Matteo Salvini.

Comandantul carabinierilor Pasquale Angelosanto a precizat pentru agenţia AGI că Messina Denaro a fost reţinut luni „în interiorul unei structuri sanitare din Palermo unde se dusese pentru a urma terapii clinice”.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost condamnat în contumacie la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în 1992.

Vezi şi: Barajele rutiere continuate la o zi după prelungirea stării de urgenţă în Peru – VIDEO – Black News

El este pasibil de asemenea de o altă condamnare pe viaţă pentru rolul său într-o serie de atacuri cu bombă la Florenţa, Roma şi Milano, în 1993, soldate cu 10 morţi.

În septembrie anul trecut, poliţia italiană a indicat că, în pofida „dispariţiei” sale, Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea oraşului Trapani din vestul Siciliei.