DISTRIBUIȚI
The Times

Cel mai bogat om din Ucraina a declarat că vrea să dea în judecată Rusia pentru pierderi între 17 și 20 de miliarde de dolari pe care le-ar fi suferit în urma bombardamentelor asupra uzinelor de oțel pe care le deține în Mariupol , informează mediafax.

Combinatul siderurgic Azovstal a suferit pagube grele din cauza bombardamentelor și bombardamentelor rusești după ce uzina a devenit ultimul bastion de apărare în orașul portuar din sudul țării.


Citește și : Grecia va preda americanilor tot petrolul confiscat de pe o navă iraniană

Combinatul de oțel și fier Illich, deținut tot de Akhmetov, a fost, de asemenea, grav avariat în timpul bombardamentelor rusești asupra orașului Mariupol.

„Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri corespunzătoare pentru toate pierderile și afacerile pierdute”, a declarat Rinat Akhmetov, care deține cel mai mare producător de oțel ucrainean Metinvest, într-un interviu acordat portalului de știri ucrainean mrpl.city, citat de Reuters.

Întrebat câți bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor suferite de Azovstal și Illich, acesta a răspuns: „Costul de substituire … din cauza agresiunii rusești este de la 17 la 20 de miliarde de dolari. Suma finală va fi stabilită într-un proces împotriva Rusiei”.

Miliardarul Akhmetov avea deja afacerile distruse înainte de război de opt ani de lupte în estul Ucrainei, după ce separatiștii pro-ruși au cucerit porțiuni de teritoriu din această zonă.

De la invazia Rusiei din 24 februarie, Metinvest a anunțat că nu poate respecta contractele de aprovizionare.

Citește și : Macron îl sună pe Erdogan pentru a discuta aderearea Finlandei şi Suediei la NATO