DISTRIBUIȚI
Twitter

Cei trei bărbaţi puşi sub acuzare în legătură cu uciderea unui alergător de culoare în februarie în statul american Georgia au pledat „nevinovat” vineri la tribunalul din comitatul Chatham, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ahmaud Arbery, în vârstă de 25 de ani, a fost omorât în seara de 23 februarie la periferia oraşului Brunswick, cazul său devenind un reper al protestelor împotriva rasismului şi pentru justiţie socială din SUA.


Citește și : Prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi, vizat de o anchetă a justiţiei franceze pentru ‘complicitate la acte de tortură’

Gregory McMichael, în vârstă de 64 de ani, fost poliţist, şi fiul său Travis, în vârstă de 34 de ani, sunt acuzaţi de omucidere şi atac deosebit de grav, iar vecinul lor William Bryan, de 50 de ani, care a filmat cele întâmplate, este acuzat la rândul său de omucidere şi tentativă de reţinere ilegală.

Potrivit poliţiei, Gregory McMichael l-a văzut pe Arbery făcând jogging în cartierul său şi i s-a părut că arată ca un suspect de jaf. Şi-a chemat fiul, şi-au luat armele şi au pornit cu maşina după alergător. Ulterior li s-a alăturat şi Bryan cu autoturismul său. Tot Bryan a filmat pe telefon momentul în care cei doi McMichael îl confruntă pe Arbery şi acesta din urmă este împuşcat cu o armă de foc.

Citește și : Justiţia italiană cere închisoare pe viaţă pentru şeful mafiei siciliene Cosa Nostra

Numele lui Arbery a fost scandat în timpul protestelor antirasiste din SUA alături de cel al lui George Floyd, tot un bărbat de culoare, care a murit asfixiat în timpul arestării sale la Minneapolis, pe 25 mai.

În cazul din Georgia, cei trei acuzaţi au fost inculpaţi şi reţinuţi abia după peste două luni de la moartea lui Arbery. Procurorii au început să examineze cazul doar după ce înregistrarea video cu crima a fost postată în social media.