DISTRIBUIȚI
Russia Today

Interviul dat presei de cei doi suspecţi ruşi în cazul otrăvirii fostului agent Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, a fost ‘primul şi ultimul’ pe care ei l-au acordat pe acest subiect, a declarat jurnalista care a vorbit cu ei, Margarita Simonian, redactor-şef al publicaţiei Russia Today (RT), relatează vineri agenţia Press Association, potrivit agerpres.

Postul RT a difuzat joi un interviu cu Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov – cei acuzaţi de autorităţile britanice că sunt ofiţeri ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) şi că au încercat să-i otrăvească pe Serghei Skripal şi pe fiica sa, Iulia, la Salisbury cu agent neurotoxic de tip militar Noviciok.


Citește și : Rusia va continua să bombardeze obiectivele militanţilor din provincia siriană Idlib dacă este nevoie (Serghei Lavrov)

Într-o declaraţie acordată postului BBC după publicarea interviului, Margarita Simonian a spus că Petrov şi Boşirov doresc ca ‘acest subiect să fie închis’ şi ei nu vor mai vorbi niciodată cu presa pe această temă.

Margarita Simonian a mai menţionat că cei doi au contactat-o chiar ei pe telefonul mobil pentru a vorbi despre respectivul caz, dar au pus mai multe condiţii ca măsuri de protecţie prin care să se asigure că nu vor fi urmăriţi la întâlnirea cu redactorul-şef al RT.

Printre condiţiile puse a fost şi aceea că nu vor accepta întrebări prin care să poată fi identificată vreo persoană care are legături cu ei, cum ar fi rude, colegi sau parteneri de afaceri.

Ei i-au promis jurnalistei că îi vor trimite fotografii cu imagini de la Salisbury, dar încă nu le-a primit, iar numărul de telefon de pe care au contactat-o nu mai este activ.

Autorităţile britanice cred că cei doi sunt agenţi ai GRU, care au intrat în Marea Britanie în luna martie sub acoperirea de oameni de afaceri, şi au uns cu agent neurotoxic Noviciok clanţa domiciliului lui Sergei Skripal.

Citește și : Schimb dur de replici între Matteo Salvini şi Jean Asselborn din cauza imigranţilor extracomunitari

În interviul acordat, ei au spus că au dorit să ‘viziteze catedrala din Salisbury’, declaraţii catalogate de Londra drept ‘minciuni’. Dar au confirmat că se numesc Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov. Pe numele lor există un mandat de arestare european emis de Scotland Yard.