DISTRIBUIȚI
EURACTIV

Republica Cehă suplimentează restricţiile de călătorie la intrarea în ţară, în contextul sporirii îngrijorărilor legate de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, informează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit planurilor guvernului de la Praga, începând din 9 iulie toţi călătorii vor trebui să completeze online un formular de înregistrare.


Citeşte şi: Un editorialist New York Times pune punctul pe ‘i’ din RASiSM: ‘Noul rasism NU va rezolva vechiul rasism’

Cei care nu sunt complet vaccinaţi vor trebui să prezinte şi un test PCR negativ, indiferent de ţara din care vin.

Până în prezent, intrarea în Cehia din ţările incluse pe aşa-numita ‘listă verde’ (care prezintă risc scăzut privind coronavirusul, precum Germania), a fost posibilă fără vreo altă condiţie.

Începând cu 9 iulie, va exista şi o altă schimbare importantă: o persoană va fi considerată complet vaccinată la 14 zile după administrarea tuturor dozelor, comparativ cu 21 de zile după efectuarea primei doze de vaccin.

Citeşte şi: Miliardarii lumii ‘se bat’ pe turismul spaţial! Richard Branson ‘îi ia faţa’ lui Jeff Bezos

Pe de altă parte, guvernul ceh va transfera către angajatori o parte a obligaţiei de efectuare a controalelor, ceea ce înseamnă că firmele vor trebui să verifice dacă angajaţii respectă obligaţia de testare după revenirea dintr-o vacanţă în străinătate.

Persoanele care nu respectă această condiţie nu vor avea permisiunea de a reveni la muncă.

Rata infectării cu SARS-CoV-2 în Republica Cehă este de 8 la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile.