DISTRIBUIȚI

Cehia începe să ofere al doilea rapel anti-COVID începând cu 18 iulie și recomandă vaccinul pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru cele din grupurile de risc, a anunțat Ministerul Sănătății, informează mediafax.

Rapelurile vor fi însă disponibile pentru orice persoană cu vârsta peste 18 ani, dacă vor să se vaccineze, a precizat ministerul, conform Reuters.


Citește și : Sri Lanka: Demisia preşedintelui Rajapaksa a fost acceptată, premierul Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar

„Vreau ca toți cei interesați să aibă acces la vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății, Vlastimil Valek.

Infecțiile COVID-19 sunt în creștere treptată în Cehia și în întreaga Europă.

Ministerul ceh a raportat luni peste 2.000 de infecții pentru prima dată din aprilie, deși noile cazuri sunt încă departe de vârfurile de zeci de mii raportate la începutul acestui an în ultimul val.

Spitalizările nu au crescut, iar Valek a declarat că nu există planuri de restricții.

Luni, agențiile de sănătate ale Uniunii Europene au recomandat un al doilea rapel pentru toate persoanele de peste 60 de ani, precum și pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere medical.

Citește și : Creştere semnificativă a numărului de morminte în zonele controlate de forţele ruse în Ucraina

 

Vaccinurile existente împotriva coronavirusului continuă să ofere o bună protecție împotriva spitalizării și a deceselor, deși eficacitatea lor a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat.

Versiunile adaptate ale vaccinurilor consacrate vor oferi în curând o protecție mai bună, a declarat săptămâna aceasta un oficial european din domeniul sănătății.