DISTRIBUIȚI
YouTube

Fostul imam al oraşului Praga, Samer Shehadeh, inculpat pentru sprijinirea terorismului, a fost plasat în arest preventiv, a anunţat vineri justiţia cehă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

”El a fost plasat în detenţie. Nu pot oferi mai multe informaţii, ancheta este în desfăşurare”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt al districtului 5 din Praga, Jana Humeni.


Citește și : Atentat cu mașini-capcană în capitala Somaliei. Cel puțin 17 morți

De origine palestiniană, dar născut la Praga, Samer Shehadeh s-a aflat în atenţia poliţiei cehe în urmă cu câţiva ani, în urma unor indicii privind radicalizarea sa.

Potrivit presei cehe, el ar fi îndemnat membri ai comunităţii musulmane în Republica Cehă să nu participe la o manifestaţie la Praga contra terorismului.

Samer Shehadeh, arestat recent în Iordania şi trimis joi în Republica Cehă, a renunţat la postul de imam în 2014 şi doi ani mai târziu a părăsit Cehia, alături de fratele său şi de cumnata sa. El i-ar fi ajutat pe aceştia să participe la lupte în Siria şi la antrenamente teroriste.

Citește și : Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan

Shehadeh riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, a menţionat Parchetul ceh.

Comunitatea musulmană din Cehia numără între 10.000 şi 20.000 de membri, dintre care doar aproximativ 3.000 sunt practicanţi, într-o ţară cu o populaţie de 10,6 milioane de locuitori.