DISTRIBUIȚI
DW

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat sever Turcia pentru detenţia cunoscutului jurnalist şi scriitor Ahmet Altan, urmărit în justiţie pentru presupusa lui implicare în puciul eşuat din iulie 2016, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Nimic nu dovedeşte că acţiunile solicitantului s-au înscris într-un plan destinat să răstoarne guvernul turc”, subliniază magistraţii europeni, care constată şi o încălcare a dispoziţiilor privind libertatea de exprimare din cadrul Convenţiei europene privind drepturile omului.


Vezi şi: Minneapolis stă pe un butoi cu pulbere după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr de culoare – VIDEO – Black News

În noiembrie 2019, poliţia turcă l-a arestat pe Ahmet Altan la numai o săptămână după ce a fost eliberat din închisoare în urma reluării procesului în care a fost acuzat de legături cu tentativa de lovitură de stat din 2016.

Altan fusese închis din septembrie 2016, la două luni după eşecul puciului din Turcia împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un liceu din Tennessee – Black News

Autorităţile de la Ankara acuză de organizarea loviturii de stat reţeaua clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA. Jurnalistul este printre cei care au avut de suferit în cadrul represiunii care a urmat. Organizaţii pentru drepturile omului şi aliaţii occidentali ai Turciei consideră că în acest caz, ca şi în altele, au fost încălcate drepturi fundamentale.