DISTRIBUIȚI
ABC News

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat marţi că a cerut Georgiei „să îi asigure securitatea” fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, închis de la 1 octombrie şi aflat în greva foamei de 47 de zile, relatează AFP, potrivit agerpres.

Sesizată printr-o procedură de urgenţă, CEDO a cerut la 10 noiembrie guvernului georgian „să îi asigure securitatea în închisoare” fostului şef al statului, să îi administreze „îngrijirile medicale corespunzătoare” şi să îl informeze „cu privire la starea sa de sănătate”.


Citeşte şi: Un număr record de americani și-au părăsit locul de muncă în septembrie – Black News

Cererea a fost făcută publică marţi, printr-un comunicat.

Mihail Saakaşvili, care a fost preşedinte al Georgiei timp de nouă ani, până în 2013, a fost arestat la 1 octombrie, la revenirea în ţara sa natală pentru o manifestaţie a opoziţiei cu o zi înainte de alegerile municipale. El este pasibil de şase ani de închisoare pentru abuz în funcţie, în baza verdictului dat la finalul unui proces care a avut loc în absenţa lui în 2018 şi pe care el îl denunţă ca fiind unul politic.

Citeşte şi: Pentagonul observă o activitate militară NEOBIŞNUITĂ a Rusiei la graniţa cu Ucraina – Black News

Autorităţile georgiene l-au transferat la 8 noiembrie pe politicianul de 53 de ani la un spital penitenciar din capitala Tbilisi, după mai mult de cinci săptămâni de când Saakaşvili a început greva foamei în închisoare.