DISTRIBUIȚI

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut, marţi, Administraţiei de la Kiev să îi transfere într-o zonă sigură pe doi imigranţi clandestini capturaţi în Odesa, în apropierea frontului cu Rusia, în condiţiile în care organizaţii nonguvernamentale au denunţat mai multe cazuri similare, informează mediafax.

„Guvernul ucrainean ar trebui să îi transfere imediat pe solicitanţii de azil într-o zonă mai sigură a ţării şi să aplice toate măsurile necesare pentru a le garanta securitatea în contextul conflictului aflat în curs”, anunţă Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) printr-o decizie emisă marţi, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Monde.


Citește și : Volodimir Zelenski intră în topul celor mai influente personalităţi din lume

„Unul dintre solicitanţii de azil, de origine palestiniană, a fost eliberat imediat, dar celălalt rămâne în arest”, a declarat avocata imigranţilor clandestini, Daria Sartori, fără a dezvălui naţionalitatea celui de-al doilea.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului fusese sesizată în procedură de urgenţă în legătură cu situaţia imigranţilor deţinuţi de autorităţile ucrainene. Organizaţii nonguvernamentale de profil au denunţat mai multe cazuri de imigranţi clandestini deţinuţi în Ucraina.

Citește și : Dmitri Rogozin propune denumiri ruseşti pentru insulele Kurile