DISTRIBUIȚI
Basilica.ro

Mănăstirea Lavra Peşterilor din Kiev (sau Lavra Pecerska), un lăcaş de cult creştin-ortodox cu însemnătate istorică, înscris în patrimoniul mondial al UNESCO, a fost închisă luni pentru carantină după ce duminică au fost depistate 63 de noi cazuri de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

„Prin decizia comisiei de urgenţă a capitalei, mănăstirea Lavra Pecerska este închisă pentru carantină. Cer forţelor de poliţie să supravegheze îndeplinirea acestei măsuri”, a declarat la o conferinţă de presă primarul Kievului,Vitali Klitschko.


Citeşte şi: Trump şi Putin salută ‘marea importanţă’ a acordului OPEC

El a explicat că în mănăstirea cu o vechime de aproape 1000 de ani s-au înregistrat peste 90 de cazuri de COVID-19, dintre care 63 depistate duminică.

„Primăria va trimite aparate mobile de radiografie cu raze X şi o brigadă de medici pentru a face teste. Trebuie să avem o imagine reală a situaţiei”, a explicat Klitschko.

În 1990, mănăstirea Lavra Peşterilor din Kiev, alături de catedrala Sfânta Sofia, au fost înscrise în patrimoniul mondial al UNESCO. Turnurile aurite ale mănăstirii şi labirintul de caverne care adăpostesc corpuri mumificate reprezintă unul dintre tezaurele culturale ale capitalei Ucrainei.

Citeşte şi: TORNADĂ UCIGAŞĂ în SUA (VIDEO): Şase oameni am murit!

Mitropolitul Pavel, care conduce mănăstirea, şi Patriarhia Moscovei, de care aparţine această biserică ortodoxă ucraineană, susţineau luna trecută că noul coronavirus este rezultatul păcatelor omeneşti şi că poate fi combătut prin rugăciuni, îmbrăţişări şi post.

Începerea carantinei coincide cu Săptămâna Mare de dinaintea Paştelui de rit ortodox.

În total, în Ucrania au fost diagnosticate 3.102 cazuri de COVID-19 şi s-au înregistrat 93 de decese provocate de noul coronavirus.