DISTRIBUIȚI
Twitter

Miercuri a fost ‘cea mai sângeroasă’ zi în Myanmar de la lovitura de stat de la 1 februarie, înregistrându-se ’38 morţi”, a declarat trimisul ONU pentru această ţară, elveţiana Christine Schraner Burgener, citată de France Presse, potrivit agerpres

‘Sunt peste 50 de morţi de la începutul loviturii de stat şi mai mulţi răniţi’, a adăugat ea în cadrul unei videoconferinţe din Elveţia, unde locuieşte.


Citește și : Germania respinge criticile UE privind restricţiile impuse la frontiere

Emisarul ONU a precizat că menţine contacte cu toate părţile în Myanmar, inclusiv cu armata, care i-a transmis că are în vedere alegeri ‘într-un an’.

Referitor la condiţiile puse de militari pentru o vizită a sa în Myanmar, vizită cerută de o lună de Naţiunile Unite, ea a spus că i s-a transmis că este binevenită, dar ‘nu acum’, întrucât trebuie ca militarii să rezolve în prealabil unele probleme.

Forţele de securitate din Myanmar au continuat miercuri să tragă cu gloanţe reale împotriva manifestanţilor, sfidând valul de proteste internaţionale. Junta pare mai hotărâtă ca oricând să reprime protestele după răsturnarea guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi, comentează AFP.

Citește și : Generaţia Identitară a fost DIZOLVATĂ în Franţa