DISTRIBUIȚI
Supermarket Perimeter

O fabrică de ciocolată din Belgia, cea mai mare din lume, și-a închis temporar porțile după ce a descoperit salmonella într-un lot de producție, relatează CNN, informează mediafax.

Producătorul elvețian de ciocolată Barry Callebaut a întrerupt producția la fabrica sa din Wieze, Belgia, a precizat compania într-un comunicat.


Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

Fabrica din Wieze este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders.

„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este primordială. Programele noastre solide de siguranță alimentară în vigoare ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a precizat compania în declarație, adăugând că autoritățile belgiene din domeniul alimentar (FAVV) au fost informate despre incident.

Compania a precizat că a luat măsuri de precauție, inclusiv rechemarea tuturor produselor fabricate de la momentul testelor. Producția din Wieze va rămâne suspendată până la noi dispoziții.

„În prezent, luăm legătura cu toți clienții care ar fi putut primi produse afectate”, se arată în declarație.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

Într-o declarație de vineri, Barry Callebaut a precizat că nicio ciocolată contaminată nu a „intrat în lanțul alimentar cu amănuntul”.

Compania, care a realizat vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alte firme, inclusiv pentru mici ciocolatieri și marile branduri, deși a refuzat să ofere numele clienților săi atunci când a fost întrebată de CNN Business.