DISTRIBUIȚI
© Bloomberg

Anul Nou este cea mai importantă zi liberă din calendarul japonez, dar festivităţile din acest an au fost limitate în urma bilanţului ridicat de noi cazuri de coronavirus înregistrat la nivel naţional şi apelurilor lansate de guvern de a rămâne acasă, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres

Împăratul Naruhito i-a chemat pe japonezi să se ajute unii pe alţii în timpul pandemiei, într-o alocuţiune video înregistrată vineri de ziua de Anul Nou.


Citește și : Bilanţul armatei israeliene în 2020: 50 de ţinte lovite ‘împotriva frontului sirian’ şi 300 în Gaza

„Doresc din inimă ca toată lumea să meargă înainte în această perioadă grea, sprijinindu-se şi ajutându-se unii pe alţii”, a declarat el în alocuţiune, difuzată în locul unei apariţii publice anuale a familiei imperiale în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Evenimentul a fost anulat în acest an din cauza pandemiei.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a difuzat de asemenea un comunicat, angajându-se că va „proteja vieţile oamenilor” şi promiţând să lucreze la „contramăsuri împotriva virusului şi recuperare economică”.

„Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo vor avea loc în această vară”, a adăugat el, spunând că pregătirile pentru evenimentele întârziate sunt în curs.

Aproximativ 3.480 de persoane au murit până acum în Japonia din circa 235.700 de cazuri în timpul pandemiei.

Festivităţile de Anul Nou în Japonia implică petrecerea timpului cu familia şi rugăciuni în templele locale, unde mulţimi de oameni se roagă pentru mai mult noroc în anul ce vine.

Dar evenimentul a fost mai liniştit decât de obicei la Meiji Jingu, un sanctuar din centrul Tokyo, cu vizitatori purtând mască la coadă în spatele unei benzi pentru a rămâne social distanţaţi unul de celălalt.

Citește și : Franţa a efectuat peste trei milioane de teste pentru diagnosticarea coronavirusului în săptămâna Crăciunului

„Anul trecut a fost plin de ştiri deprimante din cauza coronavirusului, aşa că m-am rugat ca oamenii din întreaga lume să găsească mai multă fericire”, a declarat o femeie de 40 de ani, numită Nami, oferindu-şi rugăciunile la altar.

„M-am rugat pentru un sfârşit rapid al pandemiei”, a spus Megumi, antrenor sportiv în vârstă de în jur de 40 de ani, adăugând că ea speră „să treacă anul bucurându-se de noile modalităţi de conectare cu prietenii”.