DISTRIBUIȚI
CDU/CSU-Fraktion

Kai Wegner, preşedintele creştin-democraţilor (CDU – centru-dreapta) din Berlin, a fost ales de parlamentarii landului federal să îi conducă în scrutinul regional din septembrie, devenind candidatul partidului pentru a fi primarul capitalei germane, relatează sâmbătă DPA, potrivit agerpres.

Wegner a fost selectat sâmbătă la o conferinţă locală a partidului, obţinând 92,7% din voturile exprimate. El a primit 254 din 281 de voturi. Douăzeci de delegaţi au votat împotriva lui Wegner, în timp ce şapte s-au abţinut.


Citește și : Alegeri parlamentare anticipate în Armenia

Dacă partidul va avea succes, Wegner va deveni primar al Berlinului. Oraşul este capitala Germaniei, dar şi unul dintre cele 16 landuri.

Cu toate acestea, şansele nu ar fi în favoarea lui, în timp ce politica locală a Berlinului virează spre stânga. Actualul guvern este o coaliţie a social-democraţilor, extremei stângi Die Linke şi Verzilor.

Adresându-se delegaţilor CDU, Wegner a descris Berlinul drept „un uriaş cu cătuşe” ce nu mai are potenţialul său după ani de zile de guvern de centru-stânga.

Alegerile pentru legislativul landului vor avea loc la 26 septembrie, în aceeaşi zi în care alegătorii merg la urne în toată Germania pentru a decide componenţa Bundestagului, care va determina în cele din urmă cine o va înlocui pe Angela Merkel, membră a formaţiunii CDU, în calitate de cancelar.

Citește și : UE se pregătește ‘să-l ardă la buzunar’ pe Lukaşenko