DISTRIBUIȚI
German Culture

Sprijinul pentru alianţa conservatoare a cancelarului Angela Merkel în perspectiva alegerilor federale din septembrie este în creştere, arată rezultatele unui sondaj online publicate vineri, transmite dpa, potrivit agerpres.

Conform sondajului YouGov, 30% dintre respondenţi ar vota cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sau cu aliatul bavarez al acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU), ceea ce înseamnă o creştere de patru puncte procentuale faţă de luna trecută.


Citeşte şi: Un editorialist New York Times pune punctul pe ‘i’ din RASiSM: ‘Noul rasism NU va rezolva vechiul rasism’

La alegerile de pe 26 septembrie, care vor aduce şi retragerea Angelei Merkel, candidatul CDU la funcţia de cancelar va fi Armin Laschet, noul lider al partidului.

Verzii, a căror candidată la postul de cancelar, Annalena Baerbock, a pierdut o parte din popularitatea iniţială, coboară trei procente, ajungând la 19%. Pe locul al treilea se plasează social-democraţii (SPD), care stagnează la 15%.

Formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) se menţine la 11% din intenţiile de vot, la egalitate cu Partidul Liber-Democrat (FDP), care scade un punct.

Citeşte şi: Miliardarii lumii ‘se bat’ pe turismul spaţial! Richard Branson ‘îi ia faţa’ lui Jeff Bezos

Stânga radicală Die Linke rămâne la 7%.

Şi alte sondaje au indicat un avantaj clar al CDU/CSU în faţa Verzilor. O recentă anchetă Forsa a plasat blocul conservator la un scor de 30%, faţă de 20% al Verzilor.

Potrivit YouGov, sondajul are o marjă de eroare statistică de +/- 2,2 procente.