DISTRIBUIȚI
dpa

Uniunea Creştin Democrată germană (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, îşi va desemna noul lider într-o conferinţă extraordinară ce va avea loc pe 25 aprilie, la Berlin, transmit dpa, Reuters și agerpres., citând surse din cadrul formaţiunii.

Decizia a fost luată de comitetul executiv al CDU şi mai trebuie aprobată de conducerea la nivel naţional, reunită luni, au indicat sursele.


Citește și: Cererea de extrădare a lui Julian Assange este dezbătută în UK

CDU va trebui să decidă cine va fi candidatul său la postul de cancelar în alegerile federale programate la 21 octombrie 2021.

Creştin-democraţii speră să evite o luptă pentru această poziţie prin ajungerea la un acord între diferiţii aspiranţi, dar, potrivit surselor, deocamdată este neclar dacă se va reuşi.

Discuţiile de luni s-au axat şi pe scorul slab înregistrat de conservatori în alegerile desfăşurate duminică la Hamburg, unde CDU a obţinut doar 11,2% din voturi, cel mai mic scor în aproape 70 de ani.

Citește și: 16 militari turci au fost uciși în Libia

Conform unui sondaj realizat de YouGov pentru dpa, Friedrich Merz, un vechi rival politic al Angelei Merkel, este preferat drept candidatul CDU la postul de cancelar. Optsprezece la sută dintre respondenţi ar dori ca Merz, fost lider de grup parlamentar, să conducă CDU şi aliatul său din Bavaria, Uniunea Creştin Socială (CSU), în viitoarea campanie electorală.

Până în prezent, singurul care şi-a anunţat candidatura este Norbert Roettgen, un fost ministru care prezidează comisia de politică externă a Bundestagului.