DISTRIBUIȚI
REUTERS

Două cazuri de infectare cu tulpina mai contagioasă descoperită în Marea Britanie au fost identificate pentru prima dată în Beijing, a precizat miercuri Ministerul Sănătăţii din China pentru presa de stat, potrivit DPA, scrie agerpres.

Infecţiile au fost raportate în cartierul sudic Daxing, unde este localizat aeroportul internaţional al oraşului şi, cel mai probabil, sunt cazuri de import, a informat agenţia de presă Xinhua, citând ministerul.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Analiza genomului a indicat că este vorba despre mutaţia B.1.1.7, o variantă identificată pentru prima dată în Marea Britanie şi care este considerată a se transmite mai rapid întrucât este mai infecţioasă.

Descoperirea a provocat îngrijorare în rândul autorităţilor din Beijing, în contextul în care oraşul se află în pragul celui mai mare focar de coronavirus din ultimele opt luni.

Circa 1.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în provincia Hebei de la începutul lui ianuarie, determinând impunerea unor restricţii de circulaţie care afectează circa 20 de milioane de persoane din Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang, care se învecinează cu districtul Daxing.

Focare de infectare au apărut şi în provinciile Jilin şi Heilongjiang, din nord-estul Chinei, deşi numărul persoanelor infectate sunt, în general, cu mult sub cele din alte ţări.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

Impunând măsuri drastice, China a reuşit în general să ţină cu succes sub control virusul înainte de jumătate anului 2020 şi să repornească economia.

Pandemia cu noul coronavirus a izbucnit pentru prima dată în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, la finalul lui 2019 şi s-a răspândit în întreaga lume.