DISTRIBUIȚI
MagnaNews

 Orice noi sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei în cazul Skripal trebuie adoptate de guvernele statelor membre, a transmis joi Comisia Europeană, potrivit Reuters, informează agerpres.

Deşi UE îşi reînnoieşte sancţiunile asupra Rusiei în legătură cu sprijinul Kremlinului pentru rebelii din Ucraina, ţări precum Austria şi Italia sunt foarte reticente în aprobarea de noi măsuri şi doresc relaţii de afaceri mai apropiate cu Moscova.


Citeşte şi: Bilanţul negru al cutremurului din Japonia creşte de la oră la oră. Cel puţin 9 oameni au murit, 33 de dispăruţi şi peste 300 de răniţi – FOTO/VIDEO

Miercuri, premierul britanic Theresa May a acuzat GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse) că s-a aflat la originea atacului cu agent neurotoxic Noviciok împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia. Potrivit ei, atacul a fost comis de doi ofiţeri ai GRU, împotriva cărora poliţia britanică a emis mandate de arestare. Ea a mai spus că operaţiunea lor fusese, fără îndoială, validată la un nivel înalt al ierarhiei ruse, deasupra GRU.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză diplomatică între Londra şi Moscova şi a determinat un val de expulzări reciproce de diplomaţi, în care au fost implicate şi ţări aliate cu Marea Britanie.

Citeşte şi: Arabia Saudită a interceptat o rachetă trasă de rebelii yemeniţi. 26 de oameni au fost răniţi