DISTRIBUIȚI
Reuters

Site-ul de investigații britanic Bellingcat a făcut publică presupusa identitate a celui de-al doilea suspect în cazul Skripal, informația nefiind momentan confirmată de către autoritățile britanice, relatează BBC și Reuters, potrivit Mediafax.

Numele real al celui de-al doilea suspect este Alexander Mishkin și se crede că a călătorit în Salisbury sub numele de Alexander Petrov.


Citește și : Szijjarto: Ungaria nu doreşte să ‘se grăbească înspre abisul către care se îndreaptă aşa-zişii progresişti’

Conform publicației de investigație, acesta este doctor militar în cadrul Serviciului rus de Informații și a fost recrutat în anul 2010.

Concluzia jurnaliștilor de investigație a fost făcută în urma mărturiilor persoanelor care l-au cunoscut și folosind o copie scanată a pașaportului acestuia.

Luna trecută, publicația a făcut public numele real al primului suspect, Anatoliy Chepiga, informația fiind confirmată ulterior de autoritățile britanice. Administrația de la Moscova a negat acuzațiile.

Autoritățile din Marea Britanie consideră că cei doi suspecți sunt ofițerii militari ruși responsabili de atacul cu agent neurotoxic asupra lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia.

Poliția britanică a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă. „Nu vom comenta speculațiile privind identitatea lor”, se menționează într-un comunicat emis de către autorități în urma raportului Bellingcat.

Citește și : Aung San Suu Kyi promite transparenţă în criza rohingya

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecți, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar ”în calitate de turiști”.