DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a făcut „mai multe propuneri” vineri omologului său rus Vladimir Putin, cu ocazia unei convorbiri telefonice, pentru a „găsi urgent o soluţie umanitară” în cazul cineastului ucrainean Oleg Senţov, aflat de trei luni în greva foamei într-o închisoare din Rusia, propuneri la care preşedintele Putin „s-a angajat să răspundă”, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat, citat de AFP, potrivit agerpres.

Şeful statului francez şi-a exprimat din nou „îngrijorarea” cu privire la starea de sănătate a lui Oleg Senţov, care „pare să se deterioreze în mod periculos”.


Citește și : Canada: Presupusul autor al atacului armat de la Fredericton a fost arestat

Vladimir Putin s-a angajat „să difuzeze rapid elemente despre starea de sănătate” a cineastului ucrainean, potrivit preşedinţiei franceze.

Oleg Senţov, în vârstă de 42 de ani, a început greva foamei în 14 mai pentru a cere eliberarea tuturor ‘prizonierilor politici’ ucraineni deţinuţi în Rusia.

Citește și : Putin a discutat despre posibilele noi sancţiuni americane împotriva Rusiei cu Consiliul rus de Securitate

Oponent al anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014, Oleg Senţov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru ‘terorism’ şi ‘trafic de arme’, în urma unui proces calificat drept ‘stalinist’ de către organizaţia Amnesty International.

Avocatul lui Senţov, Dmitri Dinze, care l-a vizitat marţi în închisoare, a declarat pentru AFP că cineastul a pierdut 30 de kg şi suferă de probleme cardiace.