DISTRIBUIȚI
afp

Postul de televiziune turc A-Haber a difuzat duminică seara imagini de la camere de supraveghere care prezintă bărbaţi ce transportă saci în care s-ar afla – potrivit sursei citate – cadavrul dezmembrat al jurnalistului saudit Jamal Khashoggi după ce a fost ucis în interiorul consulatului ţării sale din Istanbul, la 2 octombrie, informează AFP, scrie agerpres.

Imaginile arată trei bărbaţi care transportă în total cinci valize şi doi saci mari de culoare închisă în interiorul reşedinţei consulului saudit, situată nu departe de consulat. A-Haber, care citează surse turce, susţine că în acei saci şi în valize s-ar afla trupul dezmembrat al lui Jamal Khashoggi. Autorităţile turce nu au comentat până luni la prânz respectivele imagini.


Citește și : Bangladesh : Opoziția respinge rezultatul votului și cere organizarea unor noi alegeri generale

Editorialistul saudit critic faţă de puterea de la Riad a fost ucis la 2 octombrie de un comando saudit în interiorul consulatului ţării sale la Istanbul, unde se prezentase pentru nişte demersuri administrative.

Cadavrul lui Jamal Khashoggi nu a fost încă găsit, la aproape trei luni de la moartea sa. Autorităţile turce au dezvăluit că trupul jurnalistului a fost dezmembrat, apoi scos din consulat, însă există în continuare semne de întrebare în legătură cu ceea ce s-a întâmplat după aceea.

A-Haber a explicat că valizele şi sacii care se văd în imagini au fost duşi cu un microbuz care se afla iniţial în faţa consulatului şi care a fost dus apoi într-un garaj al reşedinţei consulului.

Citește și : Putin a jucat hochei în Piaţa Roşie alături de politicieni şi de vedete ale sportului