DISTRIBUIȚI
RTBF.be

Activistul rus Piotr Pavlenski şi prietena sa Alexandra de Taddeo, reţinuţi în investigaţia privind difizarea unor imagini intime cu fostul candidat susţinut de preşedintele Emmanuel Macron pentru primăria Parisului, Benjamin Griveaux, vor fi prezentaţi unui judecător, a anunţat luni Parchetul din Paris, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cei doi, plasaţi în weekend în arest preventiv pentru 48 de ore, ar putea să fie inculpaţi oficial în acest dosar, dacă magistratul va decide astfel în cadrul unei ”informaţii judiciare” ce va fi deschisă marţi dimineaţă. Piotr Pavlenski, în vârstă de 35 de ani, şi Alexandra de Taddeo, de 29 de ani, au fost reţinuţi pentru „atingere adusă la intimitatea vieţii private” şi „difuzarea fără acordul persoanei a unor imagini cu caracter sexual”.


Citește și : Belgia suspendă procedura de extrădare în Spania a lui Puigdemont

Refugiat politic în Franţa din 2017 şi condamnat în 2019 pentru că a incendiat cu doi ani înainte o sucursală a Băncii Franţei din Paris în cursul unei „reprezentaţii artistice”, Pavlenski a afirmat vineri că se află la originea postării filmuleţelor respective, care au determinat retragerea lui Griveaux din cursa pentru alegerile locale, bulversând campania electorală cu numai o lună înaintea scrutinului. Ministrul sănătăţii, Agnes Buzyn, i-a luat în final locul lui Griveaux în această cursă.