DISTRIBUIȚI

Pe fondul tensiunilor la nivel mondial, o organizație media a lansat o hartă interactivă care arată amploarea unei explozii nucleare, a radiațiilor emise, a undelor de șoc și a căldurii generate, în diferite zone.

Ce s-ar întâmpla dacă o armă nucleară ar fi detonată peste orașul tău? Răspunsul cel mai firesc ar fi că efectele ar putea fi devastatoare, suflul exploziei măturând totul în cale, însă, potrivit hartei interactive, urmările unei astfel de tragedii sunt cu mult mai grave, potrivit Daily Mail, relatează protv.


Citeşte şi: Rusia face al doilea test cu racheta sa ‘invizibilă’, spaima scutului american

Harta pusă la dispoziție de Outrider Foundation permite introducerea oricărei locații de pe glob pentru a simula efectele unei explozii nucleare.

De asemenea, utilizatorii pot selecta de la de la cea mai mică armă nucleară creată la cea mai mare, inclusiv bomba atomică “Little Boy” care a distrus orașul Hiroshima în 1945 sau pot simula efectele unei explozii la suprafață sau aeriene.

Citeşte şi: Reacţia Casei Albe după ce Moscova a anunţat că va expulza 60 de americani şi închiderea unui consulat

În cazul unui atac nuclear care ar avea ca țintă capitala României, efectele ar fi devastatoare: s-ar înregistra aproximativ 249.746 decese și peste 400.000 de răniți.

Instrumentul interactive calculează că “mingea de foc” va acoperi aproximativ 2 kilometri pătrați, iar radiațiile se vor extinde peste aproximativ 14 kilometri pătrați. De asemenea, valul de șoc în urma unui astfel de incident s-ar întinde pe aproape 30 de kilometri pătrați, iar aceste date se înregistrează doar în cazul unui atac la sol.

VEZI HARTA AICI!