DISTRIBUIȚI
The Caspian Times

Turcia şi SUA au fost implicate în schimburi diplomatice intense şi au făcut schimb de informaţii înaintea operaţiunii forţelor speciale americane de eliminare a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în nord-vestul Siriei, a indicat luni ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

‘Turcia şi omologii noştri americani au făcut schimb de informaţii, de opinii înaintea ca operaţiunea de ucidere a liderului Daesh să înceapă. De aceea Trump a mulţumit Turciei în discursul său’, a explicat Mevlut Cavusoglu într-o conferinţă de presă, precizând că ‘Turcia şi Statele Unite au lucrat împreună la neutralizarea lui al-Baghdadi’.


Citește și : Lipsă de comunicare la Moscova: Kremlinul își CONTRAZICE propriul minister al Apărării în ceea ce privește moartea lui al-Baghdadi – VIDEO

Potrivit lui Cavusoglu, Turcia a ‘neutralizat’ până acum mai mult de 4.000 de luptători ai Statului Islamic.

Declaraţia ministrului de externe survine după ce, în cursul dimineţii de luni, purtătorul de cuvânt al al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, subliniase de asemenea cooperarea strânsă dintre autorităţile militare ale celor două ţări înaintea operaţiunii în care a murit Abu Bakr al-Baghdadi.

‘O organizaţie teroristă care îşi are cuibul în Siria, în apropierea frontierei noastre, sau în orice altă regiune nu este ceva ce putem accepta’, le-a declarat Ibrahim Kalin reporterilor.

El a făcut referire la o ‘diplomaţie intensă’ între cei doi aliaţi din NATO.

‘Unităţile noastre militare şi de informaţii au avute contacte cu colegii lor americani şi, de asemenea, s-au coordonat’, a precizat purtător de cuvânt a lui Erdogan.

Citește și : Atentat dejucat în Maroc. Jihadiștii au vrut INFERN la Casablanca