DISTRIBUIȚI
Yahoo Indonesia

Un american căutat de FBI pentru o escrocherie cu criptomonedă în valoare de peste 700 de milioane de dolari a fost arestat la Jakarta sub acuzaţia de agresiune sexuală asupra minorilor, a declarat marţi poliţia indoneziană, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Russ Medlin, care a sosit anul trecut în Indonezia cu o viză de turist, a fost arestat luni în capitală după ce trei adolescente l-au acuzat că le-a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale.


Citeşte şi: După 25 de zile de acalmie, coronavirusul REAPARE în Noua Zeelandă

„După arestarea sa, i-am verificat identitatea”, le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Yusri Yunus.

Dacă va fi condamnat în virtutea legislaţiei indoneziene care pedepseşte infracţiunile împotriva minorilor, Russ Melvin riscă până la 15 ani de închisoare.

De asemenea, forţele de ordine au menţionat că au confiscat peste 20.000 de dolari asupra suspectului.

În decembrie, Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat arestarea a trei bărbaţi pentru fraudarea unor investitori cu o sumă de 722 de milioane de dolari via o escrocherie cu criptomonedă.

Citeşte şi: Trump se teme de cartea lui John Bolton: S-ar putea confrunta cu o ‘problemă penală’

Russ Medlin, un fugar care este înregistrat şi ca infractor sexual în Statele Unite, s-a aflat în fruntea structurii, „BitClub Network”, care a organizat frauda, potrivit informaţiilor apărute în presă.

Autorităţile indoneziene au afirmat că îşi coordonează acţiunile cu Ambasada SUA din Jakarta.