DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Noi căutări ale zborului MH370 au început marţi, cu ajutorul dronelor submarine, în Oceanul Indian în încercarea de a găsi rămăşiţe ale avionului companiei Malaysian Airlines, la aproape patru ani de la dispariţia sa misterioasă cu 239 de persoane la bord, au anunţat autorităţile malaeziene, transmite AFP.

Nava Seabed Constructor, aparţinând firmei specializate în cercetări submarine Ocean Infinity, a ajuns în zona de căutări şi şi-a lansat dronele, a precizat directorul general al Aviaţiei civile malaeziene, Azharuddin Abdul Rahman, conform agerpres .


Aeronava Boeing 777 a dispărut de pe ecranele radarelor la data de 8 martie 2014, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing.

Citește și : Alerta de tsunami pe coasta de vest a Americii a fost anulată

Căutările, desfăşurate pe o suprafaţă de 120.000 km2 în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei, pe baza analizei traiectoriei posibile a aparatului, nu au scos la iveală nicio urmă a aeronavei.

Căutările pe mare, cele mai ample din istorie, desfăşurate sub conducerea Australiei, în cooperare cu Malaezia şi China, ţara de unde proveneau majoritatea victimelor, au fost suspendate în ianuarie 2017.

Conform unui acord cu guvernul malaezian, firma Ocean Infinity nu va fi remunerată decât dacă va reuşi să găsească avionul sau cutiile negre, în caz de succes urmând să primească până la 70 milioane de dolari (58 milioane de euro).

Noua zonă de căutări se întinde pe 25.000 km2, la nord de precedenta, în sudul Oceanului Indian.

Operaţiunile vor dura cel mult trei luni.

Nava Seabed Constructor, sub pavilion norvegian, este echipată cu opt drone dotate cu sonare şi cu camere de filmare, capabile să coboare până la adâncimi de 6.000 metri.