DISTRIBUIȚI
BBC, arhiva

Poliţia din Macedonia a descoperit 14 migranţi pakistanezi înghesuiţi într-o maşină parcată la numai câţiva kilometri de Bogorodica, la frontiera cu Grecia, informează luni postul de televiziune de stat MRT, citat de dpa, conform agerpres.

Migranţii au fost descoperiţi duminică noaptea într-un Audi cu numere de înmatriculare furate, precizează postul de televiziune. Poliţia macedoneană a dus grupul de migranţi la un centru de primire din Skopje, la circa 140 de kilometri distanţă. Şoferul maşinii fugise de la faţa locului.


Citeşte şi: Un suspect de TERORISM a fost prins la graniţa României

Până în martie 2016, când mai multe ţări europene şi-au închis graniţele în faţa migranţilor, Macedonia era un punct de tranzit-cheie pe ruta migraţiei din Balcani, din Grecia spre Europa de Vest. Mai mult de un milion de oameni au traversat Macedonia în ultimele 12 luni de dinaintea închiderii frontierelor.

În pofida faptului că în prezent se înregistrează un flux de refugiaţi mult mai slab decât atunci când ruta era deschisă, migranţi încearcă în continuare să ajungă în zone ale Europei prin Balcani.

Mulţi migranţi continuă să treacă ilegal frontierele, de cele mai multe ori cu ajutorul traficanţilor şi expunându-se adesea la pericole serioase.