DISTRIBUIȚI
afp

Cele 416 de catastrofe naturale înregistrate în întreaga lume în anul 2020 au generat pierderi economice în valoare de 268 de miliarde de dolari, reprezentând o creştere cu 8% faţă de media pierderilor anuale din acest secol, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Din această sumă, 97 de miliarde de dolari au fost acoperite de contractele de asigurări încheiate atât de sectorul privat cât şi de cel public, potrivit unui raport al companiei AON, lider mondial în brokerajul de asigurări.


Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

Acest lucru presupune că „breşa de protecţie”, reprezentând procentul pierderilor economic neasigurate, a fost de 64% în 2020, relevând „importanţa” încheierii pe viitor de contracte pentru a garanta acoperirea cu mai multă eficienţă a pierderilor.

În timpul anului 2020, peste 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma catastrofelor naturale.

Uraganele au fost fenomenele meteo cele mai costisitoare, cu pagube economice directe care s-a cifrat la aproximativ 78 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Pe locul următor, foarte îndeaproape s-au situat inundaţiile, cu un cost de 76 de miliarde de dolari, urmate de furtunile severe, care au provocat pagube de circa 63 de miliarde de dolari.

Din punct de vedere climatic, 2020 a fost al doilea an cel mai călduros din 1880 la nivel global.