DISTRIBUIȚI

Polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, în sediul unei firme din județul Galați, transmite, luni, Poliția Română, potrivit mediafax. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

Pe 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.


Citeşte şi: Palestinienii au ‘bombardat’ Israelul cu baloane incendiare

„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, conform oamenilor legii.

La același control, polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Carolina de Nord

„Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată sursa citată.

Explozia din Beirut ar fi fost declanșată de depozitarea improprie a unei cantități mari peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.