DISTRIBUIȚI
The Right Central

Casa Albă are încă speranţa că summit-ul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc, în pofida ameninţărilor Phenianului de a anula această întrevedere la nivel înalt între cei doi lideri, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Sarah Sanders, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Încă sperăm că întâlnirea va avea loc şi acţionăm în această direcţie, dar în acelaşi timp suntem conştienţi de faptul că negocierile ar putea fi dificile”, a declarat Sarah Sanders pentru Fox News. Coreea de Nord a ameninţat miercuri că va anula summitul dacă Washingtonul va încerca să o constrângă să renunţe unilateral la arsenalul său nuclear.


Citește și : Berlusconi are iar probleme cu legea. Acum este judecat pentru corupere de martori

„Aşa cum a spus preşedintele de mai multe ori, suntem pregătiţi pentru această întâlnire şi, dacă se întâmplă, este bine, altfel o să ne sfătuim”, a subliniat Sarah Sanders, promiţând totodată că în absenţa unui compromis cu Phenianul „va continua campania de maximă presiune diplomatică în curs de desfăşurare”.

Phenianul a anulat deja o întâlnire la nivel înalt cu Coreea de Sud, pentru a protesta astfel împotriva exerciţiilor militare anuale în curs de desfăşurare între Seul şi Washington, calificate de Coreea de Nord drept „provocatoare”.

China, cel mai apropiat aliat al Coreei de Nord, a cerut ca summitul să aibă loc aşa cum a fost stabilit.

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că anulează summitul prevăzut luna viitoare între Kim Jong Un şi Donald Trump, dacă Washingtonul continuă să pretindă ca ea să renunţe unilateral la arsenalul său nuclear.

Citește și : Rusia își apără dreptul a de a construi Podul Crimeii

Dacă administraţia preşedintelui american „ne pune cu spatele la zid şi ne cere să renunţăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea interesul pentru discuţii şi va trebui să reconsiderăm chestiunea de a şti dacă trebuie să acceptăm summitul viitor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite”, a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană ACTC.