DISTRIBUIȚI
XINHOA

Casa Albă a salutat vineri reducerea substanţială a schimburilor comerciale ale Chinei cu Coreea de Nord, apreciind că aceasta va ajuta eforturile depuse de SUA de a exercita ‘maximum de presiune’ pentru ca Phenianul să pună capăt programului său nuclear, transmit AFP şi Reuters.

Conform datelor oficiale publicate de Beijing, schimburile comerciale cu regimul de la Phenian s-au redus cu jumătate în interval de un an, în timp ce, doar în luna decembrie, importurile totale ale Chinei din Coreea de Nord au înregistrat o scădere de peste 80%, potrivit agerpres .


‘Administraţia Donald J. Trump este mulţumită că China îşi reduce drastic comerţul cu Coreea de Nord’, se arată într-un comunicat emis de secretarul de presă al Casei Albe.

Citește și : Donald Trump neagă că ar fi utilizat expresia „shithole countries” la întâlnirea DACA

‘Această acţiune sprijină eforturile globale conduse de SUA de aplicare a presiunii maxime până când regimul nord-coreean îşi va înceta programele ilegale, îşi va schimba conduita şi se va îndrepta spre denuclearizarea peninsulei coreene’, se menţionează în acelaşi comunicat.