DISTRIBUIȚI
Getty

Casa Albă a propus organizarea unui schimb de opinii la telefon între unul dintre medicii săi şi cântăreaţa Nicki, după ce cântăreaţa de rap a afirmat că un cunoscut de-al său a devenit impotent din cauza vaccinului anti-COVID-19, au informat mass-media americane, transmite joi AFP, potrivit agerpres.

Nick Minaj a afirmat miercuri că a fost invitată la Casa Albă, invitaţie pe care ea a declarat că a acceptat-o. Însă un responsabil al Casei Albe a explicat pentru mai multe mass-media americane că în realitate preşedinţia a produs un schimb telefonic de opinii, în scop didactic.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

„Cum am făcut şi cu alţii, i-am oferit lui Nicki Minaj un schimb telefonic cu unul dintre medicii noştri, care să răspundă întrebărilor sale cu privire la siguranţa şi eficacitatea vaccinului”, a declarat acest responsabil, citat în diverse mass-media.

Artista americană a declanşat luni o furtună mediatică explicând că a evitat să se ducă la gala Metropolitan Museum of Art (MET) din cauza obligaţiei ca toţi participanţii să fie vaccinaţi şi afirmând că, în ceea ce o priveşte, ea aşteaptă „să facă mai multe cercetări” asupra vaccinării.

Ea a povestit celor 22,6 milioane de abonaţi ai săi de pe Twitter povestea unui văr al său din Trinidad, care a refuzat să se vaccineze afirmând că, după ce unul dintre prietenii săi s-a vaccinat, acesta a devenit impotent.

Aceste afirmaţii au fost respinse de responsabili din domeniul sănătăţii din Regatul Unit şi din SUA, precum şi de ministrul sănătăţii din Trinidad şi Tobago, Terrence Deyalsingh, care şi-a exprimat regretul, în cadrul unei conferinţe de presă, că „a pierdut timpul pentru a verifica aceste declaraţii false”.

Potrivit experţilor intervievaţi de serviciul fact-checking al AFP, nu există nicio dovadă că vaccinurile anti-COVID-19 au vreun efect asupra fertilităţii sau organelor sexuale masculine.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Şi premierul britanic Boris Johnson a vorbit marţi despre afirmaţiile lui Nicki Minaj în loc să explice, după cum era prevăzut, planurile sale anti-COVID-19 presei, iar medicul-şef al Angliei, Chris Whitty, a denunţat „miturile” ce înconjoară vaccinarea împotriva COVID-19.

La rândul său, ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a îndemnat miercuri dimineaţa celebrităţile să fie atente la ce afirmă despre COVID-19.