DISTRIBUIȚI
BBC

Casa Albă „urmăreşte foarte îndeaproape ştirile absolut oribile” provenite din Texas, unde cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, Karine Jean-Pierre, relatează AFP, potrivit agerpres

Ea a afirmat că preşedintele american Joe Biden, care tocmai a sosit la Madrid pentru a participa la un summit NATO, este „informat cu regularitate” în legătură cu acest caz.


Citește și : Rusia a comis o crimă de război prin lansarea unei rachete asupra unui centru comercial din orașul Kremenciuk, acuză un oficial ucrainean

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat marţi că cel puţin 22 de mexicani se numără printre zecile de migranţi găsiţi morţi într-un camion în statul american Texas şi a menţionat un număr total de 50 de morţi.

„Este o tragedie uriaşă (…) Deocamdată sunt 50 de morţi: 22 din Mexic, şapte din Guatemala, doi din Honduras şi 19 a căror naţionalitate este încă necunoscută”, a declarat şeful statului mexican în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi decedaţi într-un camion în oraşul San Antonio din Texas, în sudul Statelor Unite, într-o zi cu temperaturi extrem de ridicate. Moartea lor reprezintă una dintre cele mai grave tragedii din ultimii ani în care au fost implicaţi migranţi.

Citește și : Companiile energetice franceze cer ‘reținere urgentă’ din partea clienților

Drama s-a produs la o distanţă de circa 240 de kilometri de frontiera cu Mexicul, în contexul în care acest mijloc de transport, extrem de periculos, este utilizat în mod frecvent de migranţii care doresc să intre în Statele Unite.