DISTRIBUIȚI

Casa Albă a declarat marţi că Israelul are dreptul legitim de a se apăra de atacurile cu rachete din partea Hamas, afirmând în acelaşi timp că Ierusalimul „trebuie să fie un loc al coexistenţei”, informează Reuters, potrivit agerpres.

Violenţele au izbucnit vinerea trecută la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, pe fondul furiei în creştere a palestinienilor, confruntaţi cu riscul evacuării din locuinţele revendicate de coloniştii evrei. Ciocnirile au escaladat luni.


Citește și : Toți australienii trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul anului

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre această situaţie tensionată din Orientul Mijlociu, menţionând că preşedintele Joe Biden tocmai a primit o actualizare de la echipa sa de securitate naţională, principalul său obiectiv fiind dezescaladarea.

Psaki a spus că Statele Unite condamnă atacurile cu rachete din partea Hamas şi a altor grupuri, inclusiv atacurile asupra Ierusalimului, iar sprijinul lui Joe Biden pentru „securitatea Israelului, pentru dreptul său legitim de a se apăra şi a-şi apăra poporul este unul fundamental şi nu se va clătina niciodată”.

„Ierusalimul, un oraş de o asemenea importanţă pentru credincioşi din întreaga lume, trebuie să fie un loc de coexistenţei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Citește și : Regina Elisabeta a II-a și-a reluat atribuțiile oficiale! A ținut discursul de deschidere a parlamentului britanic – VIDEO