DISTRIBUIȚI
YahooNews

Administraţia americană a apărat energic miercuri ieşirea controversată a preşedintelui Donald Trump, cu o Biblie în mână, în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe, după ce protestatari adunaţi în zonă au fost dispersaţi cu brutalitate de către forţele de ordine recurgând la gaze lacrimogene, informează AFP, potrivit agerpres.

„Preşedintele a dorit să transmită un mesaj puternic”, a explicat purtătoarea sa de cuvânt Kayleigh McEnany, asigurând că Donald Trump a mers pe urmele unor mari personalităţi precum fostul prim-ministru britanic Winston Churchill.


Citește și: George Floyd fusese INFECTAT cu coronavirus

„De-a lungul timpului, am văzut preşedinţi şi lideri care au avut momente de leadership şi de simboluri foarte puternice, de importanţă pentru ţara lor”, a spus ea în continuare.

El a procedat „la fel ca Churchill, care a mers să constate pagubele provocate de bombe (la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), acesta a fost atunci un puternic mesaj de leadership adresat poporului britanic”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Kayleigh McEnany a evocat de asemenea momentul când preşedintele George W.Bush a efectuat în mod simbolic prima aruncare într-un meci de baseball pe Yankee Stadium din New York, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie 2001.

Decizia lui Donald Trump de a se duce pe jos luni în faţa bisericii Sf.Ioan, clădire emblematică situată în apropierea Casei Albe, care fusese avariată în ajun de manifestanţi, a făcut obiectul unor critice puternice.

Citește și: ATAC cu cuțitul într-o școală din China (VIDEO)! 40 de oameni au fost răniți

Mai mulţi responsabili politici şi religioşi au denunţat modul în care manifestanţii au fost dispersaţi cu violenţă pentru a i se permite preşedintelui să fie fotografiat în faţa clădirii.

De asemenea, aceştia au deplâns modul în care Donald Trump a fluturat o Biblie în faţa fotografilor.

Reverendul Mariann Budde, episcopul Bisericii Episcopale din Washington, a denunţat o iniţiativă „profund insultătoare” şi deturnarea „a ceea ce este sacru într-o postură politică”, potrivit AFP.