DISTRIBUIȚI
Elite Daily

Casa Albă a caracterizat miercuri drept „regretabile” sancţiunile economice anunţate de Turcia în replică la cele adoptate de SUA, care au făcut din nou apel la eliberarea imediată a pastorului american Andrew Brunson, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Tarifele vamale ale Turciei sunt cu siguranţă regretabile şi un pas în direcţia greşită. Tarifele vamale impuse de SUA împotriva Turciei ţineau de interese de securitate naţională. Ale lor vin cu titlu de represalii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.


Citește și : Zeci de turişti, evacuaţi dintr-un hotel din Paris din cauza unui incendiu

Ea şi-a exprimat regretul că Turcia l-a tratat pe pastorul Brunson, „despre care ştim că este o persoană foarte bună şi un creştin fervent care n-a făcut nimic rău”, într-un mod „foarte nedrept, foarte rău”.

Ea a adăugat că taxele vamale impuse de SUA asupra oţelului turc vor rămâne în vigoare chiar dacă pastorul american va fi eliberat.

Întrebată despre impactul tensiunilor între Washington şi Ankara asupra lirei turceşti, Sarah Sanders a răspuns că SUA „supraveghează situaţia”.

Citește și : Guvernul italian intenţionează să revoce concesiunea societăţii ce gestiona tronsonul de autostradă prăbuşit la Genova

„Problemele economice ale Turciei sunt fructul unei tendinţe pe termen lung, ceva de care ea este responsabilă şi nu rezultatul unei anumite acţiuni întreprinse de SUA”, a subliniat ea.