DISTRIBUIȚI
cnn

Casa Albă a transmis luni un comunicat pe un ton extrem de virulent în legătură cu membrii bandei MS-13, pe care îi califică drept „animale violente”, reluând o formulare folosită de preşedintele Donald Trump într-un discurs din urmă cu câteva zile, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Ceea ce trebuie să ştiţi despre aceste animale violente din MS-13’: sub acest titlu, preşedinţia americană detaliază, într-un comunicat de aproape 500 de cuvinte printre care cuvântul „animale” este menţionat de zece ori, mai multe crime de care este acuzată această bandă ultraviolentă, din Maryland şi până în Texas.


Citește și : SUA: Autorul atacului din Texas a studiat anterior cazuri de atacuri în masă

„Prea mulţi americani nevinovaţi au fost victimele violenţei inimaginabile a acestor animale ale MS-13”, se arată în introducerea textului.

„Întreaga administraţie a preşedintelui Trump lucrează neîncetat pentru ca aceste animale violente să fie aduse în faţa justiţiei”, încheie comunicatul.

Cu ocazia unei mese rotunde organizate săptămâna trecută la Casa Albă despre „oraşele sanctuar”, Trump a denunţat îndelung cruzimea MS-13, ai căror membri sunt în majoritate originari din El Salvador.

„Expulzăm oameni din ţară (…) Nu vă puteţi imagina cât de răi sunt aceşti oameni”, a afirmat el.

„Nu sunt oameni, sunt animale”, a adăugat Trump, stârnind reacţii puternice din partea a numeroşi aleşi din SUA.

Citește și : Polonia: Lech Walesa își exprimă sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi care protestează pentru ‘o viaţă demnă’

Reluând una din temele sale favorite, preşedintele american a spus de asemenea că afluxul de imigranţi ilegali ar rezulta din faptul că SUA dispun „de cele mai stupide legi din lume privind imigraţia”.

California, cel mai populat stat american şi bastion democrat, s-a angajat într-o dispută politică şi legală cu administraţia federală asupra imigraţiei.