DISTRIBUIȚI
Newsweek

Administraţia Biden nu are de gând „să izoleze” Statele Unite în faţa unui potenţial nou val de iarnă de COVID-19, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a executivului, Jen Psaki, în ajunul unui discurs foarte important aşteptat al preşedintelui Joe Biden, notează AFP, potrivit agerpres

Preşedintele SUA, care urmează să se adreseze americanilor marţi cu privire la varianta Omicron, nu va anunţa „izolarea ţării”, a spus ea în cursul briefingului zilnic de presă, ci va sublinia în schimb beneficiile vaccinării.


Citește și : Proteste la Barcelona împotriva extinderii limbii spaniole în şcolile din Catalonia

El va anunţa, de asemenea, noi „măsuri” vizând „creşterea accesului la depistarea” COVID-19 şi va insista asupra „riscurilor cu care se confruntă persoanele nevaccinate”.

Varianta Omicron, care ar trebui să depăşească rapid Delta în Statele Unite conform autorităţilor sanitare, riscă să scufunde ţara într-un nou val amplificat de sărbătorile de sfârşit de an şi de condiţiile meteo propice adunărilor în interior.

Citește și : NATO vrea să desfăşoare o prezenţă militară în România şi Bulgaria în contextul tensiunilor cu Rusia

Consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci, a anunţat duminică „săptămâni sau luni dificile pe măsură ce ne apropiem de iarnă”.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume în termeni absoluţi, cu peste 807.000 de decese din cauza COVID-19.