DISTRIBUIȚI
YouTube

Casa Albă a contractat un nou avocat principal pentru preşedintele SUA, Donald Trump, în locul lui Don McGahn, a cărui plecare din funcţie a fost anunţată la finele lui august, informează vineri Xinhua şi EFE, potrivit agerpres.

Secretara de presă a Casei Albe, Sarah Sanders, a comunicat joi că McGahn va fi înlocuit cu Pat Cipollone, care a lucrat în Ministerul Justiţiei şi în prezent se ocupă de litigii comerciale în cadrul unei case de avocatură. Până la preluarea oficială a postului de către Cipollone, la o dată neprecizată, acesta va fi ocupat temporar de Emmet Flood, care între altele a făcut parte din echipa de avocaţi a fostului preşedinte democrat Bill Clinton în timpul scandalului Lewinski.


Citeşte şi: Pentru Trump, situaţia e clară: ‘ Pare cert, Khashoggi e mort. Consecinţele vor fi severe!’ – VIDEO

Mai multe publicaţii americane au indicat că Don McGahn ar fi intenţionat să rămână în funcţie până la alegerile „de la jumătatea mandatului” din noiembrie, dar în cele din urmă ultima sa zi la Casa Albă a fost miercuri. Totodată, potrivit site-ului Axios, McGahn ar fi vrut ca succesorul său să fie Flood, dar a fost preferat Cipollone.

Don McGahn, care lucra la Casa Albă de doi ani, a jucat un rol central în apărarea lui Trump în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller privind presupusa ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, precum şi în confirmarea la Curtea Supremă a SUA a judecătorilor Neil Gorsuch şi Brett Kavanaugh. Trump a afirmat mai devreme că McGahn va pleca de la preşedinţie după confirmarea lui Kavanaugh de către Senat, survenită la începutul lui octombrie după ce a făcut obiectul unei anchete a FBI pentru acuzaţii de agresiune sexuală.

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’