DISTRIBUIȚI
The flags of the U.S., United Arab Emirates, Israel and Bahrain seen on the side of a road in the city of Netanya, September 14, 2020. Photo by Flash90 *** Local Caption *** ???? ???? ????? ????? ?????? ?? ???? ????? ????????? ??? ????? ???? ???? ????? ?????

Şeful de personal al Casei Albe Mark Meadows a declarat joi că alte cinci ţări iau în calcul în mod serios perspectiva încheierii de acorduri bilaterale prin care să îşi normalizeze relaţia cu Israelul după ce Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrain au făcut acest lucru în cursul săptămânii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Meadows a comunicat aceste informaţii reporterilor la bordul Air Force One care îl transporta pe preşedintele Donald Trump la un miting de campanie în Wisconsin.


Citeşte şi: Preşedintele kosovar îl decorează pe Trump

Oficialul american nu a precizat însă despre ce ţări este vorba, menţionând doar că trei dintre acestea se află în regiune.

Preşedintele Donald Trump a vorbit cu optimism despre faptul că mai multe state sunt de acord cu o normalizare a relaţiilor cu Israelul în urma acordurile semnate de EAU şi Bahrain cu această ţară.

Citeşte şi: Trump vrea o comisie pentru promovarea ‘educaţiei patriotice’

O posibilitate este Oman, ţară a cărui ambasador a participat marţi la ceremonia de semnare a celor două acorduri, eveniment care a avut loc la Casa Albă.

Tot marţi, preşedintele Trump a estimat că Arabia Saudită va accepta în cele din urmă să semneze un acord de normalizare a relaţiilor cu Israelul.