DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, va merge săptămâna viitoare la Beijing, pentru trei zile de discuţii despre planurile de relansare a economiei fostei colonii britanice, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Metropola economică, unul din punctele importante în reţeaua financiară mondială, a fost afectată de epidemia de coronavirus.


Citeşte şi: Un copil de trei ani a murit chiar de ziua lui jucându-se cu o armă de foc

La conferinţa de presă săptămânală de marţi, Lam a anunţat că va pleca în 3 noiembrie la Shenzhen, în sudul Chinei, unde i se va face un test pentru depistarea virusului, înainte de a-şi continua călătoria spre capitală. Deplasarea la Beijing este ‘de această dată doar pe partea economică, adică având în vedere situaţia economică, desigur foarte gravă în Hong Kong’ a spus ea.

‘Avem nevoie de mai multe măsuri de sprijin din partea Chinei continentale, în special ţinând seama de direcţia generală care trebuie urmată de Hong Kong pentru o mai bună integrare cu partea continentală a Chinei, în special în Zona Extinsă a Golfului (n. red. – regiune din sud-estul ţării unde se mai află metropolele Macao şi Guangzhou)’, a arătat Lam.

Lidera agreată de Beijing şi-a amânat luna aceasta discursul politic anual până în noiembrie, după vizita la Beijing, unde va discuta modalităţile prin care guvernul poate ajuta teritoriul retrocedat Chinei de Regatul Unit în 1997.

Citeşte şi: Amy Coney Barrett, aleasa lui Trump, a fost confirmată la Curtea Supremă a SUA

Lam a insistat de multe ori asupra importanţei Zonei Extinse a Golfului ca un pilon important pentru profiturile Hong Kongului.

Oraşul suferă atât din cauza pandemiei, cât şi a tulburărilor legate de protestele antiguvernamentale, de multe ori violente. Criza declanşată anul trecut este cea mai gravă din ultimele decenii. Beijingul a impus în iunie o lege a securităţii naţionale pentru Hong Kong, care stabileşte pedepse mergând până la închisoarea pe viaţă pentru revoltă, secesiune şi complicitate cu forţele străine. Atât autorităţile centrale chineze, cât şi cele locale – conduse de Lam – au susţinut că legea este necesară pentru asigurarea stabilităţii oraşului.