DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a susținut că forțele de ordine au folosit „în mod corespunzător forța armelor” pentru a răspunde protestelor de amploare manifestate în regiune, conform posului local de televiziune RTHK, citat de site-ul postului CNN, scrie mediafax.

Într-o declarație transmisă sâmbătă, pentru RTHK, Carrie Lam a afirmat că forțele polițienești nu au apelat la violență în mod deliberat, dar au ales măsurile „potrivite” pentru a răspunde la violența protestatarilor. „Noi ar trebui să avem credință în statul de drept din Hong Kong, ceea ce include și supunerea în fața legii”, a declarat Lam.


Citește și : Hong Kong: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor – VIDEO

În cadrul aceleiași declarații, liderul de la Hong Kong a reiterat respectarea libertății de expresie, „Guvernul nu are nici o intenție în a face o înregistare unitară a reporterilor, nici în a examina cine ar fi calificat în a face știri„;”Libertatea de expresie este o valoare fundamentală în Hong Kong”, a mai adăugat Lam.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Citește și : Guvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie