DISTRIBUIȚI
CGTN Africa

Cel puţin 38 de persoane, în majoritate studenţi, şi-au pierdut viaţa marţi după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o râpă într-o regiune muntoasă din nordul Etiopiei, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Zece persoane au supravieţuit în urma accidentului petrecut în regiunea Amhara, a anunţat comandantul poliţiei Mohammed Ahmed, precizând că ‘majoritatea victimelor sunt studenţi’.


Citeşte şi: Donald Trump l-a demis pe Rex Tillerson

Potrivit AFP, 38 de persoane, 28 de bărbaţi şi 10 femei, au murit în accident, a indicat televiziunea locală Fana pe site-ul său de internet, citând autorităţile din districtul Legambo, unde a avut loc accidentul.

‘Credem că a fost o problemă tehnică, dar poliţia anchetează cazul’, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului regional din Amhara, Nigussu Tilahun.


Numeroase persoane din Etiopia, a doua ţară cea mai populată ţară din Africa, folosesc autobuzul pentru trasee lungi. Reţeaua rutieră din ţară a fost renovată şi extinsă în ultimii ani. Accidentele rutiere sunt însă frecvente în Etiopia, unde regulile de circulaţie sunt adesea încălcate şi multe vehicule se află în stare tehnică necorespunzătoare.

Citeşte şi: Accident teribil în Turcia. Un autobuz a intrat cu viteză într-un camion. Cel puţin 13 morţi